800 SLUŽBENIKA TRAGA ZA NESTALIM ADRIJANOM (6) U NEMAČKOJ: Pretražuje se ŠUMA, ali svi se plaše OVOGA!
Mali Adrijan, Foto: Rotenburg police

POTRESNA POTRAGA ZA MALIŠANOM

800 SLUŽBENIKA TRAGA ZA NESTALIM ADRIJANOM (6) U NEMAČKOJ: Pretražuje se ŠUMA, ali svi se plaše OVOGA!

Potresna potraga za nestalim Adrijanom (6) u Nemačkoj

Objavljeno:

U prošlu nedelju uveče nestao je i mali Adrijan (6) iz Bremerverdea u Donjoj Saksoniji. Broj tragača koji se uključio u potragu veći je neko ikada do sada.

"Tokom noći nije bilo novih saznanja", kaže portparolka policije Sara Mehnen za RTL. Zbog toga će u nedelju ponovo oko 800 službenika biti angažovano u potrazi za dečakom - više nego ikad ranije!

"Takva masovna potraga u obliku lanca ljudi meni lično nije poznata, da je već bilo takvih slučajeva, i to čini celu stvar veoma posebnom", objašnjava portparolka policije.

Uključeni su pripadnici vatrogasne brigade, tehničke pomoći, spasilačkih ekipa i vojske. Pored ukupno 1200 učesnika, za potragu po močvarama i močvarama koristi se i deset bespilotnih letelica, konjička jedinica, pa čak i amfibijska vozila. Čak i jedno vozilo na vazdušnom jastuku je uključeno.

Akcija je počela u 9 časova u Kranenburgu, nekoliko kilometara severno od Elma. Ovo je oblast "na kojoj je u poslednjih nekoliko dana pronađena većina tragova", objašnjava portparolka policije Mehnen za RTL.de.

Arian je nestao u ponedeljka uveče. Dečak sa autizmom je neprimetno napustio roditeljski dom. Od tada stotine hitnih službi pretražuju rodni grad i okolinu šestogodišnjaka.

Službe Hitne pomoći su u nedelju uveče ponovo tragale za Adrijanom koristeći takozvanu tihu strategiju. Prema navodima policije, o tome je razgovarano sa stručnjakom za autizam.

Prethodno je, između ostalog, puštana glasna muzika i vatromet jer bi se to dečaku dopalo.

Bonus video:

01:26

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.